Slovensko podeželje - Kras

Slovensko podeželje - Kras

Še ena tura po slovenskem podeželju, ki vas popelje v edinstveno pokrajino Krasa. Izlet vključuje tudi vožnjo s konjsko vprego v osrčju doma ene najbolj znanih pasem konj – lipicancev.

Odhodi

Iz hotela v Ljubljani

Vrhunci potovanja

  • Vas Štanjel - slikovit skriti dragulj
  • Posebna doživetja – avtentična hrana in vino, zeliščni vrt, vožnja s kočijo

Utrinki s potovanja

Opis

V jutranjih urah se v spremstvu privatnega vodnika odpeljemo proti Krasu, da obiščemo očarljivi Štanjel. Ta vasica je eno najstarejših naselij na Krasu, obiskovalce pa najprej očara s svojimi edinstvenimi panoramskimi razgledi. Vas je zgrajena na slikovitih terasah hriba Turn, ki pritegne pogled s svojimi znamenitimi zgradbami.

Izlet nadaljujemo z obiskom butične družinske pršutarne in izkusimo zgodbo tradicije ob rezini pršuta in kozarcu vina teran. Sledi kosilo v eni od lokalnih gostiln, kjer nam postrežejo okusne lokalne jedi iz domačih sestavin.

Potem se ustavimo še ob eni slikoviti domačiji in si ogledamo prikupen zeliščni vrt. To je dom pristnosti, domačega vzdušja in preprostosti, ki je značilnost te pokrajine.

Zadnji postanek je kobilarna Lipica, ki je dom ene najbolj slavnih pasem konj, lipicanca. Po ogledu in sprehodu po kobilarni, se po njej in prelepi okolici popeljemo še v kočiji.

Sledi povratek v Ljubljano.

Cena na osebo

2 osebi
310 €
4 osebe
210 €
6 oseb
180 €
8 oseb
170 €
10 oseb
155 €
12 oseb
145 €

Vključeno v ceno

  • Privatno vodenje (v primeru 2-4 oseb bo vodnik in voznik ena oseba).
  • Prevoz z udobnim vozilom.
  • Vstopnine po programu: ogled Štanjela z lokalnim vodnikom, pokušnja pršuta in vina, ogled zeliščnega vrta, ogled Lipice in vožnja s kočijo.
  • Kosilo (3 hodi in ena pijača).
  • Davki in stroški organizacije.

Za skupino od 15 oseb dalje, pošljite povpraševanje.

Povpraševanje

Za potovanje z nami nam pošljite povpraševanje ali nas pokličite.

    Related projects