Klasična tura Slovenija & Hrvaška - 7 dni

Klasična tura Slovenija & Hrvaška - 7 dni

Tura vsebuje vse najpomembnejše turistične točke na destinaciji. Od Alp s čudovitim Bledom, preko Krasa in obiska slavne Postojnske jame, vzdolž osupljivo lepe hrvaške obale in vse do mesta Dubrovnik.

Zemljevid potovanja

Zagreb – Bled – Ljubljana – Postojnska jama – Opatija – Plitvice – Split - Dubrovnik

Vrhunci potovanja

  • Biser Julijskih Alp – Blejsko jezero
  • Kraljica podzemlja – Postojnska jama
  • UNESCO lokacije - Split, Nacionalni park Plitvička jezera, Dubrovnik

Utrinki s potovanja

Program potovanja po dnevih

Prihod na zagrebško letališče in vožnja do centra mesta Zagreb. Ogled mesta, kjer se najprej popeljemo z vzpenjačo do vrha mesta in se nato spustimo peš do tržnice Dolac in trga Bana Jelačića ter si na koncu ogledamo še katedralo.

Po kosilu sledi vožnja proti Sloveniji. Nočitev na Bledu, čudovitem alpskem letovišču v Julijskih Alpah.

Zjutraj si ogledamo Bled. S tradicionalnim čolnom imenovanim pletna, se popeljemo na otoček sredi jezera, nato pa obiščemo še Blejski grad, kjer poskusimo tudi slavno blejsko kremšnito.

Pot nadaljujemo proti glavnemu mestu Ljubljani, kjer se sprehodimo skozi očarljivo srednjeveško staro mestno jedro med grajskim hribom in reko Ljubljanico.

Nočitev v Ljubljani.

Danes bomo obiskali znamenito Postojnsko jamo in doživeli osupljiv podzemni raj, ki so ga skozi milijone let oblikovale drobne kapljice. Ogled jame se začne z vožnjo z vlakcem ter nadaljuje peš v spremstvu jamskega vodnika.

V popoldanskih urah sledi vožnja proti hrvaškemu obmorskemu mestu Opatija, kjer si po prihodu privoščimo sprehod po znameniti obalni promenadi Lungomare.

Nočitev v Opatiji.

Po zajtrku gremo na pot proti Plitvicam, kjer nas čaka tura po Nacionalnem parku, svetovno znanem po številnih jezerih, ki si sledijo v kaskadah in ki so odeti v čudovito naravno okolje.

Popoldne nadaljujemo pot proti Splitu, da stopimo v enega najbolj znamenitih spomenikov rimskega časa, v Dioklecijanovo palačo, ki je tudi na UNESCO-vem seznamu kulturne dediščine.

Nočitev v Splitu.

Po zajtrku je čas za ogled Splita in nato sledi vožnja proti južni Dalmaciji. Na poti se ustavimo v vasici Ston na polotoku Pelješac, kjer nas čaka izlet z ladjico s pokušino lokalnih specialitet, ki so ostrige in vino.

Sledi vožnja do Dubrovnika in nočitev.

Zadnji dan ture je namenjen celodnevnemu raziskovanju čudovitega Dubrovnika, ki spada pod zaščito UNESCA in je poznan kot dragulj Jadranske obale. Med ogledom mesta se bomo sprehodili po obzidju, ki obdaja mesto ter se z gondolo popeljali na panoramsko točko na hribu Srđ. Sledi okusno kosilo z lokalno morsko hrano, popoldne pa preživimo prosto.

Nočitev v Dubrovniku.

Vožnja na letališče za polet nazaj domov.

Cena na osebo

Za ceno pošljite povpraševanje.

Povpraševanje

Za potovanje z nami nam pošljite povpraševanje ali nas pokličite.

    Related projects