Klasična tura Slovenija & Hrvaška - 7 dni

Klasična tura Slovenija & Hrvaška - 7 dni

Tura doživetij vas popelje v tri prestolnice Ljubljano, Zagreb in Dunaj. Klasična tura je začinjena z nekaj posebnimi lokalnimi doživetji. Tura vam nudi vse najpomembnejše turistične oglede v regiji ter odkrije še nekaj skritih kotičkov.

Zemljevid potovanja

Dunaj – Murska Sobota – Maribor – Ptuj – Ljubljana – Radovljica – Bled – Postojna – Piran – Portorož – Poreč – Rovinj – Opatija – Zagreb – Trakoščan – Gradec - Dunaj

Vrhunci potovanja

  • Tri prestolnice – Ljubljana, Zagreb, Dunaj
  • Biser Julijskih Alp – Bled
  • Kraljica podzemlja – Postojnska jama
  • Posebna doživetja – pokušnja šunke in vina, obisk čebelarja s pokušnjo medu, sprehod po solinah

Utrinki s potovanja

Program potovanja po dnevih

Prihod na dunajsko letališče in vožnja proti Sloveniji.

Postanek v Murski Soboti, kjer obiščemo lokalno kmetijo, ki nas pogosti s pokušnjo šunke in drugih suhomesnatih izdelkov ter toplo enolončnico in tradicionalno gibanico. Ob tem poskusimo tudi lokalno vino.

Nadaljujemo pot proti Mariboru, ki je drugo največje slovensko mesto in nudi številne znamenitosti, ki odražajo njegovo bogato kulturno dediščino. To je tudi dom najstarejše vinske trte na svetu.

Nočitev v Mariboru.

Zjutraj se odpeljemo na Ptuj in si ogledamo eno najstarejših mest v Sloveniji. Mogočni Ptujski grad, ki stoji nad mestom, ponuja čudovit razgled daleč naokoli. Pokrajinski muzej na gradu vas bo popeljal skozi tisočletja zgodovine mesta ter predstavil tradicionalno pustno figuro kurenta.

Pot nadaljujemo proti glavnemu mestu Ljubljani. Mesto, nad katerim dominira Ljubljanski grad, je v veliki meri oblikoval slavni arhitekt Jože Plečnik. Ne glede na to, ali ste ljubitelj kulture in umetnosti ali iščete kulinarične užitke, vas bo mesto navdušilo. Sprehodite se ob reki Ljubljanici, se ustavite na kavi in uživajte v prostem času v starem mestnem jedru.

Nočitev v Ljubljani.

Danes bomo obiskali alpsko regijo. Najprej se odpravimo v Radovljico, ki je središče slovenskega čebelarstva in ima hkrati izjemno lepo ohranjeno srednjeveško mestno jedro. Obiskali bomo bližnjega čebelarja in poskusili različne vrste medu in druge medene izdelke.

Nadaljujemo z obiskom Bleda. Alpsko jezero z edinim otokom v Sloveniji je že stoletja svetovno znani raj, ki obiskovalce navdušuje s svojimi naravnimi lepotami. Med ogledom se bomo povzpeli na Blejski grad, ki stoji na visoki pečini nad jezerom in ponuja čudovite razglede ter se s pletno popeljali na otoček sredi jezera.

Nočitev na Bledu.

Po zajtrku se odpeljemo na Kras, kjer bomo obiskali Postojnsko jamo. Več kot pet kilometrov osupljivih podzemnih dvoran in naravnih predorov je mogoče raziskati peš – del pa tudi na znamenitem električnem vlaku. Postojnska jama je pustolovščina za vso družino – videti raznobarvne kapnike in edinstveno človeško ribico, ki je našla svoj dom v jami, je vedno nepozabno doživetje.

Nadaljujemo pot proti obali in obiščemo romantično mesto Piran, ki velja za eno najlepših slovenskih mest. Sprehodili se bomo skozi mesto in njegove kamnite uličice ter se povzpeli do cerkve Sv. Jurija,od koder se ponujajo čudoviti razgledi.

Nočitev v Portorožu.

Zjutraj se najprej odpeljemo do Sečoveljskih solin, kjer v edinstveni pokrajini iz prve roke spoznamo tradicionalni način pridobivanja soli.

Turo nadaljujemo proti Hrvaški Istri in najprej obiščemo mesto Poreč, ki ima tisočletno zgodovino in kjer se nahaja slovita Eufrazijeva bazilika, ki je edinstven spomenik uvrščen na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine.

Naslednji postanek je mesto Rovinj, ki se prav tako romantično dviga ob morju in s svojo čudovito arhitekturo vabi na potep po skritih ulicah vse do cerkve na vrhu.

Popoldne prispemo v Opatijo in zaključimo dan s sprehodom po promenadi Lungomare.

Nočitev v Opatiji.

Po zajtrku vožnja do hrvaškega glavnega mesta Zagreb. Sledi ogled mesta z vožnjo z vzpenjačo in sprehodom navzdol do tržnice Dolac in trga Bana Jelačića ter Katedrale.

Po kosilu daljša vožnja proti mestu Gradec v Avstriji. Na poti postanek za ogled dvorca Trakoščan, ki je v veliki meri ohranil podobo iz časov svojih lastnikov.

Nočitev v Gradcu.

Zjutraj se odpravimo na ogled mesta Gradec. Sprehodimo se skozi staro mestno jedro in se z dvigalom povzpnemo na grad Schlossberg. Sledi vožnja na Dunaj.

Po prihodu na Dunaj, si ogledamo palačo in vrtove dvorca Schoenbrunn ter zaključimo dan v mestnem središču, kjer si med drugim ogledamo katedralo Sv. Štefana in se sprehodimo po slavni ulici Kartner.

Nočitev na Dunaju.

Odhod na dunajsko letališče za povratek domov.

Cena na osebo

Za ceno pošljite povpraševanje.

Povpraševanje

Za potovanje z nami nam pošljite povpraševanje ali nas pokličite.

    Related projects