Tura po balkanu Hrvaška & Bosna in Hercegovina Črna gora & Slovenija - 9 dni

Tura po balkanu Hrvaška & Bosna in Hercegovina Črna gora & Slovenija - 9 dni

Tura po štirih državah Balkana vas popelje preko gorskega sveta do morja, pokaže raznolikost kultur, religij, kulinarike in naredi vaše doživetje nepozabno. Obiščite najpomembnejše turistične točke na destinaciji in začutite utrip treh prestolnic Zagreba, Sarajeva in Ljubljane.

Zemljevid potovanja

Zagreb – Sarajevo – Mostar – Dubrovnik – Kotor – Budva – Dubrovnik – Split – Plitvice – Ljubljana - Bled

Vrhunci potovanja

  • Tri prestolnice - Zagreb, Sarajevo, Ljubljana
  • UNESCO lokacije - Mostar, Dubrovnik, Kotor, Split, Nacionalni park Plitvička jezera
  • Biser Julijskih Alp – Blejsko jezero

Utrinki s potovanja

Program potovanja po dnevih

Prihod v Zagreb v poznih popoldanskih ali večernih urah. Vožnja do hotela in nočitev.

Dopoldne si bomo ogledali mesto Zagreb in obiskali znamenitosti kot so cerkev Sv. Marka, Katedrala, Nacionalno gledališče, Univerza. Z vzpenjačo se bomo popeljali na vrh mestnega griča, ki je zgodovinsko središče mesta.

Po kosilu nas bo pot vodila proti Sarajevu, glavnemu mestu Bosne in Hercegovine, kamor bomo prispeli v večernih urah. Sledi namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zjutraj se bomo v spremstvu lokalnega vodnika sprehodili po Sarajevu in si ogledali vse glavne znamenitosti mesta kot so Baščaršija, Nacionalni muzej, Latinski most in Tunel upanja. Kraj, prepojen z zgodovino, skriva sledi številnih vladanj in kultur, hkrati pa je raj za ljubitelje mesnih jedi. Tako bomo poskusili nekaj bosanskih jedi, vključno z begovo čorbo in čevapčiči.

Po kosilu sledi vožnja do Mostarja, kjer si bomo ogledali turško hišo, mošejo in znamenit most pod zaščito UNESCA.

Po ogledu in večerji se namestimo v hotelu. Nočitev v Mostarju.

Po zajtrku nadaljujemo turo z vožnjo proti najlepšemu hrvaškemu mestu Dubrovnik, ki spada pod UNESCO-vo zaščito in ga imenujemo tudi “biser Jadrana”. Po prihodu sledi kosilo in nato sprehod po starem mestu mimo Frančiškanskega samostana s staro lekarno, Dominikanskega samostana, Kneževe palače ter ostalih mestnih znamenitosti. Mesto in okolico si bomo ogledali z vrha hriba Srđ, kamor se bomo popeljali z gondolo. Med pohajkovanjem po mestu imejte oči na pecljih, saj je Dubrovnik destinacija, ki je popularna med največjimi svetovnimi zvezdami. Ostanek popoldneva preživimo prosto po svojih željah.

Ta dan je namenjen celodnevnemu izletu v Črno goro in obisku dveh obmorskih mest Kotorja in Budve. Najprej si ogledamo očarljivo mesto Kotor in po kosilu še prestolnico črnogorskega turizma Budvo. Obe mesti si bomo ogledali v spremstvu lokalnega vodnika, ki nam bo predstavil veliko zanimivosti. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za uživanje ob obali ali samostojno raziskovanje mesta.

Na poti nazaj v Dubrovnik, se bomo ustavili še v vasici Perast, kjer se bomo s čolnom popeljali do otočka, na katerem je cerkvica Naše gospe od skal ter na foto panorami otoka Sv. Štefan.

Prihod v Dubrovnik v večernih urah, večerja in nočitev.

Po zajtrku odhod proti Splitu s kosilom na poti. Po prihodu v Split sledi ogled mesta, ki s svojim zgodovinskim središčem okrog rimske palače cesarja Dioklecijana, slovi kot eno najstarejših mest v tem delu Evrope in spada pod okrilje UNESCA. Obvezni postanki na ogledu so Katedrala Sv. Duja, Jupitrov tempelj in kletni prostori in hodniki nekdanje palače. Preostanek popoldneva je prost.

Zvečer je organizirana večerja ter nočitev v hotelu v Splitu.

Zjutraj se odpravimo na vožnjo proti Nacionalnem parku Plitvička jezera, ki so prav tako dediščina pod zaščito UNESCA. S svojimi šestnajstimi jezeri, ki so povezana s kaskadami slapov in obdana z gostim gozdom, so Plitvička jezera fenomen edinstvene naravne lepote. Po parku se bomo sprehodili peš ter se z ladjico popeljali preko največjega jezera. Popoldne bo čas za samostojno raziskovanje ali počitek. Večerja in nočitev bo v hotelu na Plitvicah.

Po zajtrku se odpeljemo proti Sloveniji in njenemu zelenemu glavnemu mestu Ljubljani. Ogledali si bomo vse glavne znamenitosti kot je Tromostovje, Katedrala, Univerza, se sprehodili ob reki Ljubljanici in po znameniti odprti tržnici. Z vzpenjačo se bomo popeljali na Ljubljanski grad, od koder je čudovit razgled na mesto.

Pozno popoldne se bomo odpravili na Bled, kjer bo sledila večerja ter nočitev v hotelu.

To jutro si bomo ogledali Bled, ki je eno najbolj poznanih krajev v Sloveniji, znano po čudovitem alpskem jezeru s otočkom na sredini. S tradicionalnim lesenim čolnom imenovanim pletna se bomo peljali na otok in pozvonili na zvonec želja ob tamkajšnji cerkvici Sv. Marije. Potem se bomo sprehodili ob jezeru, poskusili slavno kremšnito in zaključili ogled na Blejskem gradu, ki stoji na visoki pečini nad jezerom in ponuja nepozabne razglede.

Po kosilu sledi vožnja na bližnje ljubljansko letališče.

Cena na osebo

Za ceno pošljite povpraševanje.

Povpraševanje

Za potovanje z nami nam pošljite povpraševanje ali nas pokličite.

    Related projects