Avstrija & Slovenija & Hrvaška

Avstrija & Slovenija & Hrvaška

Zanimiva privatna tura po Avstriji in dveh sosednjih državah, Sloveniji in Hrvaški. Tura vključuje tako obisk nekaterih skritih kotičkov podeželja kot tudi dobro poznanih turističnih točk kot sta Postojnska jama in Plitvička jezera.

Zemljevid potovanja

Dunaj – Gradec – Celovec – Bled – Radovljica - Ljubljana – Postojnska jama – Žalec – Olimje – Nacionalni park Plitvička jezera – Zagreb – Maribor - Dunaj

Vrhunci potovanja

 • Tri prestolnice - Ljubljana, Zagreb, Dunaj
 • Obisk najpomembnejših turističnih znamenitosti na destinaciji – Blejsko jezero, Postojnska jama, Plitvička jezera
 • Posebna doživetja v skritih kotičkih slovenskega podeželja

Utrinki s potovanja

Program potovanja po dnevih

Prihod na dunajsko letališče, kjer vas bo čakal privatni voznik, ki vas bo tudi vodil in spremljal tekom celotne ture. Vožnja proti Gradcu in ogled očarljivega starega mestnega jedra vključno z muzejem starega orožja in gradom Schlossberg.

Po ogledu nadaljevanje vožnje proti Celovcu. Po prihodu namestitev v hotelu in večerni sprehod po mestu.

Nočitev v Celovcu.

Jutranja vožnja proti Bledu in Sloveniji. Po prihodu ogled alpskega bisera Bleda, ki vključuje vožnjo s tradicionalno pletno na otoček sredi jezera, ogled Blejskega gradu, kjer poskusimo tudi slastno lokalno sladico kremšnito.

Nadaljujemo proti bližnji Radovljici, očarljivemu srednjeveškemu mestecu, ki je s svojimi slikovitimi hišami in veličastnim dvorcem eno najlepših v Sloveniji.

Nočitev v Ljubljani.

Danes bomo obiskali znamenito Postojnsko jamo in doživeli osupljiv podzemni raj, ki so ga skozi milijone let oblikovale drobne kapljice. Ogled jame se začne z vožnjo z vlakcem ter nadaljuje peš v spremstvu jamskega vodnika.

Popoldne si vzamemo čas za ogled glavnega mesta Ljubljane. Sprehodimo se skozi staro mestno jedro in slikovita nabrežja reke Ljubljanice s številnimi bari in restavracijami.

Nočitev v Ljubljani.

Privatno turo nadaljujemo proti severovzhodu Slovenije, kjer obiščemo Žalec, ki velja za središče hmeljarstva. V Eko-muzeju spoznamo tradicijo proizvodnje hmelja, ob fontani piva v središču kraja, pa okusimo različne okuse lokalnih pridelovalcev.

Pot nadaljujemo proti Olimju, kjer stoji čudovit samostan, ki v sebi skriva eno najstarejših lekarn na svetu, ogledamo pa si tudi čebelnjak, zeliščni vrt, čokoladnico in jelenjo farmo.

Nočitev v Termah Olimia vključno z večerjo in vstopom v bazenski kompleks.

Po zajtrku se odpravimo na pot proti Hrvaški, kjer bomo obiskali Nacionalni park Plitvička jezera. Sprehodili se bomo po parku, ki je svetovno znan po svojih jezerih, ki so med seboj povezana s kaskadami in slapovi ter so kraljestvo lepot narave.

Nočitev na Plitvicah z vključeno večerjo v hotelu.

Po sproščujočem obisku narave, se odpravimo v glavno mesto Hrvaške. V Zagrebu si ogledamo mestno središče s katedralo in trgom Bana Jelačića, se z vzpenjačo popeljemo do vrha mestnega griča in nato peš navzdol proti tržnici Dolac.

Turo nadaljujemo nazaj proti Sloveniji in obiščemo Maribor, kjer raste najstarejša trta na svetu.

Nočitev v Mariboru.

Jutranja vožnja proti Dunaju.

Popoldne si ogledamo mesto. Obiščemo ulico Kartner, mestni park, katedralo Sv. Štefana in vrtove ob palači Schoenbrunn. Posebno doživetje pa bo vožnja s konjsko vprego po starem mestnem središču.

Nočitev na Dunaju.

Vožnja na dunajsko letališče za polet nazaj domov.

Cena na osebo

2 osebi
2.940 €
4 osebe
2.220 €
6 oseb
1.870 €
8 oseb
1.620 €
10 oseb
1.450 €
Doplačilo za enoposteljno sobo
390 €

Vključeno v ceno

 • Namestitev v dvoposteljni sobi v hotelih s štirimi zvezdicami (na zahtevo lahko ponudimo ceno na bazi 3 ali 5-zvezdičnega hotela).
 • Zajtrk v vseh hotelih, 2 x polpenzion, vstop v bazenski kompleks v Termah Olimia.
 • Privatno vodenje skozi celotno turo (v primeru 2 oseb bo vodnik in voznik ena oseba).
 • Prevoz z udobnim vozilom, ki je na voljo cel čas ture.
 • Vstopnine po programu: dvigalo na grad Schlossberg in muzej orožja v Gradcu, pletna in cerkev na Blejskem otoku, Blejski grad in kremšnita s kavo, Postojnska jama, Eko-muzej in fontana piva v Žalcu, samostan Olimje in farma jelenov, Nacionalni park Plitvička jezera, vožnja s kočijo na Dunaju.
 • Davki in stroški organizacije.

Povpraševanje

Za potovanje z nami nam pošljite povpraševanje ali nas pokličite.

  Related projects