Doživite Slovenijo v 7 dneh

Doživite Slovenijo v 7 dneh

Tura vas popelje po poti naravnih, kulturnih in gastronomskih doživetij Slovenije in ti skriti zakladi bodo vaša srca napolnili z ljubeznijo in nepozabnimi spomini. Dežela mnogih raznolikosti in izjemnih naravnih lepot je pripravljena, da jo odkrijete.

Zemljevid potovanja

Ljubljana – Bled – Kobarid – Idrija – Postojnska jama – Štanjel – Piran – Ljubljana

Vrhunci potovanja

 • Naravne lepote – Blejsko jezero, dolina reke Soče, Kras
 • Posebna doživetja – obisk čebelarja, obisk podzemlja, vožnja s kočijo
 • Edinstvene nastanitve in vrhunska kulinarika

Utrinki s potovanja

Načrt potovanja po dnevih

Prihod na ljubljansko letališče in srečanje s privatnim vodnikom. Vožnja do Vile Podvin v bližini Bleda. Vila se nahaja v prijetnem okolju in slovi po izvrstni restavraciji, ki jo vodi šef Uroš Štefelin in nosi Michelinovo zvezdico. Chef Uroš obuja pozabljene tradicionalne slovenske jedi in napitke, uporablja sezonske sestavine z domačega vrta in z okoliških kmetij. S sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo dediščinske jedi nadgradi v jedi nove slovenske kuhinje. Sledi večerja in nočitev.

Nočitev v Vili Podvin 3* ali podobno.

Po zajtrku se odpeljemo do Blejskega jezera, kjer si ogledamo ta biser Julijskih Alp. S tradicionalnim čolnom pletno se popeljemo na otok in pozvonimo na zvonec želja, se odpravimo na Blejski grad in poskusimo slavno blejsko kremšnito.

Popoldne obiščemo lokalnega čebelarja, ki nam približa svet teh majhnih in koristnih živalic. Poskusimo tudi različne vrste medu in druge medene proizvode.

Nadaljujemo proti bližnji Radovljici, očarljivi srednjeveški vasici, ki s slikovitimi pročelji hiš in drugih stavb, sodi med najlepša mesta v Sloveniji. Je tudi središče čebelarstva in skriva zanimivo delavnico lectarjevih src, kjer si ogledamo, kako so tradicionalno izdelovali te čudovite medenjake. Večerja in nočitev.

Nočitev v Vili Podvin 3* ali podobno.

Danes obiščemo dolino reke Soče. Z Bleda se peljemo v osrčje alpske Slovenije in preko slikovitega prelaza Vršič. Na drugi strani se ustavimo v Kobaridu in si ogledamo Muzej prve svetovne vojne.

Popoldne sledi dvourna peš tura po naravni znamenitosti Tolminska korita. Krožna pot vodi skozi divja korita Tolminke in Zadlaščice, ki se med seboj zlijeta v edino sotočje v koritih na ozemlju Slovenije. Tolminka je čudovita in živahna reka, noro modre barve, ki se pri Tolminu združi s svojo starejšo smaragdno sestro Sočo.

Sledi vožnja do Idrije in večerja ter nočitev v hotelu Kendov dvorec. Šefa restavracije Kendovega dvorca, ki je prejela Michelinov krožnik 2020, Klavdij Pirih in Franci Pivk, pripravljata jedi po preizkušenih starodavnih receptih, iz svežih sestavin, ki jih ponuja bližnja okolica.

Nočitev v hotelu Kendov dvorec 5* (verige Relais & Châteaux) ali podobno.

Zjutraj je na vrsti obisk turističnega dela idrijskega rudnika živega srebra, ki je pod zaščito UNESCA.

Sledi vožnja do Postojne in obisk čudovitega podzemlja slavne Postojnske jame, ki so ga skozi milijone let oblikovale le drobne kapljice. Ogled jame se začne z vožnjo z vlakcem ter nadaljuje peš v spremstvu jamskega vodnika. Nato sledi še postanek za zunanji ogled in slikanje ob Predjamskem gradu, ki je poznan kot največji jamski grad na svetu.

Dan zaključimo s kratko vožnjo v srce Krasa in prenočimo v majhnem družinskem hotelu Krasna House. Restavracija hotela je dobitnica Michelinovega krožnika 2020. Tukaj so doma vrhunski kraški in istrski okusi, katere chef Aleš Širca združuje na domač in hkrati sodoben način.

Nočitev v hotelu Krasna House 4* ali podobno.

Po zajtrku se odpeljemo v Štanjel, slikovito vasico tradicionalnih kamnitih kraških hiš. Pot nadaljujemo do Kobjeglave, kjer obiščemo butično družinsko pršutarno in izkusimo zgodbo tradicije ob rezini pršuta in kozarcu vina teran.

Nato sledi pot do Lipice, ki je dom ene najbolj slavnih pasem konj, lipicanca. Po ogledu in sprehodu po kobilarni, se po njej in prelepi okolici popeljemo še v kočiji.

Dan zaključimo z vožnjo proti slovenski obali in mestu Piran, ki je eno najbolj prikupnih mest vzdolž Jadranske obale. Po prihodu prosti čas in večerja v lokalni restavraciji.

Nočitev v hotelu Piran 4* ali podobno.

Po zajtrku je čas za ogled Pirana, ki si ga ogledamo med sprehodom po kamnitih uličicah vse do vrha hriba, kjer se nam ob cerkvi Sv. Jurija ponujajo čudoviti razgledi na mesto in morje.

Popoldne se odpravimo proti glavnemu mestu Ljubljani. Ogledamo si staro mestno jedro, Tromostovje, Zmajski most, Katedralo, Mestno hišo ter se sprehodimo ob bregu reke Ljubljanice, kjer nam živahen utrip mesta ponuja številne restavracije in bare. Večerja v Restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu, kjer ustvarja z Michelinovim krožnikom 2020 nagrajen šef Igor Jagodic.

Nočitev v hotelu Best Western Slon 4* ali podobno.

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče.

Cena na osebo

2 osebi
2.180 €
4 osebe
2.070 €
6 oseb
1.760 €
8 oseb
1.545 €
10 oseb
1.415 €
Doplačilo za enoposteljno sobo
350 €

Vključeno v ceno

 • Namestitev v dvoposteljni sobi v hotelih omenjenih zgoraj ali podobne kategorije.
 • Zajtrk v vseh hotelih in 6 x večerja v hotelu ali lokalni restavraciji.
 • Privatno vodenje skozi celotno turo (v primeru 2 oseb bo vodnik in voznik ena oseba).
 • Prevoz z udobnim vozilom, ki je na voljo cel čas ture.
 • Vstopnine po programu: pletna in cerkev na Blejskem otoku, Blejski grad in kremšnita s kavo, obisk čebelarja, lectarjeva delavnica, muzej v Kobaridu, Tolminska korita, rudnik v Idriji, Postojnska jama, Predjamski grad, ogled Štanjela, pokušina pršuta in vina, kobilarna Lipica in vožnja s kočijo, vzpenjača na Ljubljanski grad.
 • Davki in stroški organizacije.

Povpraševanje

Za potovanje z nami nam pošljite povpraševanje ali nas pokličite.

  Related projects