Doživite Slovenijo v 7 dneh

Doživite Slovenijo v 7 dneh

Tura vas popelje po poti posebnih doživetij Slovenije in ti skriti zakladi bodo napolnili vaša srca z ljubeznijo in nepozabnimi spomini. Dežela mnogih raznolikosti in izjemnih naravnih lepot je pripravljena, da jo odkrijete.

Zemljevid potovanja

Ljubljana – Bled – Kobarid – Idrija – Postojnska jama – Štanjel – Piran – Ljubljana

Vrhunci potovanja

  • Naravne lepote – Blejsko jezero, dolina reke Soče, Kras
  • Posebna doživetja – obisk čebelarja, obisk podzemlja, vožnja s kočijo
  • Edinstvene nastanitve za uživanje in sprostitev

Utrinki s potovanja

Načrt potovanja po dnevih

Prihod na ljubljansko letališče in srečanje s privatnim vodnikom. Vožnja do Vile Podvin, kjer se bomo nastanili. Vila se nahaja v prijetnem okolju in slovi po izvrstni restavraciji, ki jo vodi eden od najimenitnejših slovenskih šefov.

Nočitev v Vili Podvin 3* ali podobno.

Po zajtrku se odpeljemo do Blejskega jezera, kjer si bomo ogledali ta biser Julijskih Alp. S tradicionalnim čolnom pletno se bomo popeljali na otok in pozvonili na zvonec želja, se odpravili na Blejski grad in poskusili slavno blejsko kremšnito.

Popoldne bomo obiskali lokalnega čebelarja, kin am bo približal svet teh majhnih in koristnih živalic. Poskusili bomo tudi različne vrste medu in druge medene proizvode.

Nadaljevali bomo proti bližnji Radovljici, očarljivi srednjeveški vasici, ki s slikovitimi pročelji hiš in drugih stavb, sodi med najlepša mesta v Sloveniji. Je tudi središče čebelarstva in skriva zanimivo delavnico lectarjevih src, kjer bomo videli, kako so tradicionalno izdelovali te čudovite medenjake.

Nočitev v Vili Podvin 3* ali podobno.

Danes bomo obiskali dolino reke Soče. Z Bleda se peljemo v osrčje alpske Slovenije in preko slikovitega prelaza Vršič. Na drugi strain se ustavimo v Kobaridu in si ogledamo Muzej prve svetovne vojne.

Popoldne se bomo sprehodili po naravni znamenitosti Tolminska korita. Krožna pot nas vodi skozi divja korita Tolminke in Zadlaščice, ki se med seboj zlijeta v edino sotočje v koritih na ozemlju Slovenije.Tolminka je čudovita in živahna reka, noro modre barve, ki se pri Tolminu združi s svojo starejšo smaragdno sestro Sočo.

Sledi vožnja do Idrije, kjer bomo prenočili in večerjali v Kendovem dvorcu 5* (verige Relais & Châteaux) ali podobno.

Zjutraj bomo obiskali turistični del idrijskega rudnika živega srebra, ki je pod zaščito UNESCA.

Sledi vožnja do Postojne in obisk slavne Postojnske jame, kjer bomo doživeli osupljiv podzemni raj, ki so ga skozi milijone let oblikovale drobne kapljice. Ogled jame se začne z vožnjo z vlakcem ter nadaljuje peš v spremstvu jamskega vodnika. Nato se bomo ustavili še ob bližnjem osupljivem Predjamskem gradu, ki je največji jamski grad na svetu.

Dan zaključimo s kratko vožnjo v srce Krasa in prenočimo v majhnem družinskem hotelu Krasna House 4* ali podobno.

Po zajtrku se odpeljemo v Štanjel, slikovito vasico tradicionalnih kamnitih kraških hiš. Pot nadaljujemo do Kobjeglave, kjer obiščemo butično družinsko pršutarno in izkusimo zgodbo tradicije ob rezini pršuta in kozarcu vina teran.

Popoldne sledi pot do Lipice, ki je dom ene najbolj slavnih pasem konj, lipicanca. Po ogledu in sprehodu po kobilarni, se po njej in prelepi okolici popeljemo še v kočiji.

Dan zaključimo z vožnjo proti slovenski obali in prenočimo v mestu Piran, ki je eno najbolj prikupnih mest vzdolž Jadranske obale. Nočitev v hotelu Piran 4* ali podobno.

Po zajtrku imamo čas za sprehod po kamnitih uličicah Pirana vse do vrha hriba, kjer se nam ob cerkvi Sv. Jurija ponujajo čudoviti razgledi na mesto in morje.

Popoldne se odpravimo proti glavnemu mestu Ljubljani. Ogledamo si staro mestno jedro, Tromostovje, Zmajski most, Katedralo, Mestno hišo ter se sprehodimo ob bregu reke Ljubljanice, kjer nam živahen utrip mesta ponuja številne restavracije in bare.

Prenočimo v Ljubljani, v hotelu Best Western Slon 4* ali podobno.

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče.

Cena na osebo

2 osebi
2.220 €
4 osebe
1.800 €
6 oseb
1.510 €
8 oseb
1.330 €
10 oseb
1.200 €
Doplačilo za enoposteljno sobo
300 €

Vključeno v ceno

  • Namestitev v dvoposteljni sobi v hotelih omenjenih zgoraj ali podobne kategorije.
  • Zajtrk v vseh hotelih in 2 x polpenzion.
  • Privatno vodenje skozi celotno turo (v primeru 2 oseb bo vodnik in voznik ena oseba).
  • Prevoz z udobnim vozilom, ki je na voljo cel čas ture.
  • Vstopnine po programu: pletna in cerkev na Blejskem otoku, Blejski grad in kremšnita s kavo, obisk čebelarja, lectarjeva delavnica, Muzej v Kobaridu, Tolminska korita, Rudnik v Idriji, Postojnska jama, Predjamski grad, ogled Štanjela, pokušina pršuta in vina, kobilarna Lipica in vožnja s kočijo.
  • Davki in stroški organizacije.

Povpraševanje

Za potovanje z nami nam pošljite povpraševanje ali nas pokličite.