Avstrija & Slovenija

Avstrija & Slovenija

Tura po dveh čudovitih alpskih deželah, ki vsebuje oglede najbolj zanimivih krajev kot sta Bled in Postojnska jama, ter tudi prestolnici obeh držav, Dunaj in Ljubljano.

Zemljevid potovanja

Dunaj – Gradec – Celovec – Bled – Ljubljana – Postojnska jama – Piran – Maribor – Dunaj

Vrhunci potovanja

 • Biser Julijskih Alp – Blejsko jezero s kremšnito na Blejskem gradu
 • Kraljica podzemlja – Postojnska jama
 • Najstarejša vinska trta na svetu v Mariboru in kosilo s pokušnjo vina
 • Cesarski Dunaj in vožnja s kočijo

Utrinki s potovanja

Program potovanja po dnevih

Prihod na dunajsko letališče, kjer vas bo čakal privatni voznik, ki vas bo tudi vodil in spremljal tekom celotne ture. Vožnja proti Gradcu in ogled očarljivega starega mestnega jedra.

Po ogledu nadaljevanje vožnje proti Celovcu in postanek ob Vrbskem jezeru ter obisk panoramskega stolpa Pyramidenkogel. Po prihodu namestitev v hotelu in večerni sprehod po mestu.

Nočitev v Celovcu.

Jutranja vožnja proti Bledu in Sloveniji. Po prihodu ogled alpskega bisera Bleda, ki vključuje vožnjo s tradicionalno pletno na otoček sredi jezera, ogled Blejskega gradu, kjer poskusimo tudi slastno lokalno sladico kremšnito.

Nadaljujemo proti glavnemu mestu Ljubljani, kjer se prehodimo skozi staro mestno jedro in slikovita nabrežja reke Ljubljanice s številnimi bari in restavracijami.

Nočitev v Ljubljani.

Danes bomo obiskali znamenito Postojnsko jamo in doživeli osupljiv podzemni raj, ki so ga skozi milijone let oblikovale drobne kapljice. Ogled jame se začne z vožnjo z vlakcem ter nadaljuje peš v spremstvu jamskega vodnika.

Popoldne nadaljujemo pot proti obali in obiščemo Piran, mesto, ki ga krasi brezčasna romantika, globoko zakoreninjena tradicija solinarstva, ki se združi z neštetimi zgodbami ozkih mestnih ulic in slikovitih znamenitosti slovenskega Sredozemlja.

Povratek v Ljubljano in nočitev.

Turo nadaljujemo proti Dunaju, na poti se ustavimo v Mariboru. V srcu starega mestnega jedra, pred Hišo stare trte na Lentu, še vedno raste najstarejša vinska trta na svetu. Nato sledi vožnja do bližnje Zgornje Kungote, kjer se razprostirajo vinogradi in kjer lahko s panoramske točke občudujemo cesto v obliki srca. Tam uživamo tudi ob kosilu in pokušnji vina v eni od lokalnih gostiln.

Popoldne je namenjeno preostanku vožnje do Dunaja.

Nočitev na Dunaju.

Po zajtrku sledi ogled Dunaja. Obiščemo ulico Kartner, mestni park, katedralo Sv. Štefana in vrtove ob palači Schoenbrunn. Posebno doživetje pa bo vožnja s konjsko vprego po starem mestnem središču.

Popoldne je prosto in ga lahko izkoristimo za obiske drugih znamenitosti kot so palača Belvedere, palača Hofburg, muzej Hundertwasser, muzej Umetnosti in podobno.

Nočitev na Dunaju.

Zadnji dan je namenjen obisku nakupovalnega središča McArthurGlen Designer Outlet v bližnjem Parndorfu ali drugim aktivnostim po želji.

Nočitev na Dunaju.

Vožnja na dunajsko letališče za polet nazaj domov.

Cena na osebo

2 osebi
2.940 €
4 osebe
2.220 €
6 oseb
1.870 €
8 oseb
1.620 €
10 oseb
1.450 €
Doplačilo za enoposteljno sobo
390 €

Vključeno v ceno

 • Namestitev v dvoposteljni sobi v hotelih s štirimi zvezdicami (na zahtevo lahko ponudimo ceno na bazi 3 ali 5-zvezdičnega hotela) na bazi nočitve z zajtrkom.
 • Privatno vodenje skozi celotno turo (v primeru 2 oseb bo vodnik in voznik ena oseba).
 • Prevoz z udobnim vozilom, ki je na voljo cel čas ture.
 • Vstopnine po programu: dvigalo na grad Schlossberg v Gradcu, Pyramidenkogel v Celovcu, pletna in cerkev na Blejskem otoku, Blejski grad in kremšnita s kavo, Ljubljanski grad z vzpenjačo, Postojnska jama, kosilo in pokušnja vina v Mariboru, vožnja s kočijo na Dunaju.
 • Davki in stroški organizacije.

Povpraševanje

Za potovanje z nami nam pošljite povpraševanje ali nas pokličite.

  Related projects